Blog

Home > Mazout > Blog > Is dit het moment om uw stookolie te kopen?

Is dit het moment om uw stookolie te kopen?

Blog
  •   Leestijd : 2 minuten
  •   Gepubliceerd op : 30 augustus 2023

Wanneer kan u het beste uw stookolie bestellen? Moet u nu een voorraad inslaan of is het beter om nog wat te wachten? De situatie is complex en de antwoorden liggen absoluut niet voor de hand. Groupasol schijnt wat licht over de huidige marktsituatie om u te helpen om de juiste beslissing te nemen.

De prijzen van stookolie stijgen

Sinds begin augustus is de officiële prijs van stookolie in België boven de symbolische grens van 1 euro per liter gestegen. Deze stijging houdt bovendien aan: op het moment van schrijven (30 augustus 2023) bedroeg de prijs 1,0982 euro per liter voor een bestelling van minder dan 2.000 liter standaard stookolie. Dat is het hoogste niveau sinds 23 januari 2023.
 

De vraag stijgt aan het begin van het nieuwe schooljaar

Het begin van het schooljaar gaat traditioneel gepaard met een stijging van de vraag naar stookolie. Dit jaar lijken de aanhoudende hoge prijzen de consument echter af te schrikken. Deze wacht immers liever tot de prijzen dalen voordat hij zijn stookolievoorraden voor het komende winterseizoen plant.
 

Zijn er lagere prijzen in het verschiet? 

Deze vraag ligt op ieders lippen. Kunnen we op korte termijn een prijsdaling verwachten? De huidige indicatoren geven echter aan van niet. Op internationaal niveau baart het gebrek aan beschikbare producten de markten zorgen. De stijgende vraag naar verwarming aan het einde van de zomer zal bovendien de prijzen vermoedelijk ook hoog houden.
 

Nu bestellen of wachten?

De huidige context verwacht geen onmiddellijke prijsdaling om op te anticiperen. Er kunnen zich echter nog steeds onvoorziene gebeurtenissen voordoen. Een producerend land zou kunnen besluiten om de productie te verhogen, wat een neerwaartse druk op de prijzen zou kunnen uitoefenen. Omgekeerd zouden een beperkte levering of geopolitieke conflicten de prijzen kunnen opdrijven.

Het weer mag bovendien als factor niet worden onderschat. Een plotselinge koudegolf kan de vraag naar stookolie sterk doen toenemen en tot een stijging van de officiële prijs leiden.
 

Anticiperen en groepsaankopen doen

Gezien de complexiteit van de markt is het echter riskant om de trend van de stookolieprijzen op de middellange termijn te voorspellen.

Wat de officiële prijs van stookolie in België ook is, wij raden u aan om op voorhand uw stookolie te bestellen. Wij nodigen u ook uit om de resultaten van onze wekelijkse groepsaankopen goed in de gaten te houden. Dankzij deze acties krijgen wij voordelige kortingen die wij u elke week kunnen aanbieden. Wij willen u absoluut de best mogelijke prijzen bieden!

 

Meer weten?

Als u meer wil weten over hoe u het maximum uit onze groepsaankopen kan halen, bekijk dan zeker onze tips via deze link. Deze helpen u om maximaal te besparen en om tegelijkertijd te profiteren van een betrouwbare levering van stookolie.

Bij Groupasol willen we u helpen om deze belangrijke beslissing te nemen en we willen u een kwalitatieve service biden. Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blog zodat u geen enkel nieuwtje mist over stookolie en onze acties.

Plan vooruit en profiteer van onze groepsaankopen voor een comfortabele en voordelige winter!
 

Wilt u op de hoogte blijven van de evolutie van de prijs van stookolie en onze goede deals?

Schrijf u in op de Groupasol nieuwsbrief en u mist niets!
Dit artikel delen:

Geef een reactie