Blog

Home > Mazout > Blog > Nuttige tips: Hoe haalt u het meeste uit de groepsaankopen voor stookolie van Groupasol?

Nuttige tips: Hoe haalt u het meeste uit de groepsaankopen voor stookolie van Groupasol?

Blog
  •   Leestijd : 3 minuten
  •   Gepubliceerd op: 26 juni 2020
  •   Bijgewerkt op: 2 mei 2023

Met een gemiddelde jaarlijkse kost van € 2.072,85, weegt het verbruik van stookolie zwaar op het budget van een gezin*. Met dit in gedachten, is elke besparing zeker de moeite waard. Door zich te verenigen om stookolie aan te kopen kan men dan ook aanzienlijke besparingen realiseren. In 2022, konden de deelnemers aan Groupasol-acties van een gemiddelde jaarlijkse besparing van € 167 profiteren. Maar hoe haalt u nu het meeste uit de groepsaankopen?

*Kost die overeenkomt met een jaarlijks verbruik van 21.000 kWh. De stookolieprijs wordt berekend op basis van het gemiddelde van de officiële prijzen van 1 januari tot en met 1 mei 2022 voor een standaard stookoliebestelling van 2.100 liter (1 liter stookolie komt overeen met een verbruik van 10kWh).

1.      Houd de officiële stookolieprijs in de gaten

De eerste stap is om de ontwikkeling van de stookolieprijs op te volgen. De prijs schommelt voortdurend opwaarts en neerwaarts. Maar waar vindt u deze informatie? De prijs van stookolie is in België gereguleerd. De Federale Overheidsdienst Economie legt elke dag de maximumprijzen vast die leveranciers kunnen toepassen voor alle aardolieproducten. Om deze evolutie op te volgen, kunt u rechtstreeks de officiële prijs van de FOD Economie raadplegen of de grafiek van de prijsevolutie op onze website volgen!

2.      Blijf op de hoogte van toekomstige groepsaankopen

Merkt u dat de officiële prijs gedaald is? Onthoud dan dat dit de maximale prijs is die in rekening kan worden gebracht. U kunt nog extra kortingen bekomen, onder meer dankzij groepsaankopen.

Maar daarvoor moet u de datum van de volgende groepsaankoop kennen. Met Groupasol is dit heel eenvoudig! Onze nieuwsbrief informeert u elke week over onze georganiseerde groepsaankopen. Bent u nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrieven? U kunt u hier inschrijven:

3.   Schrijf u in voor de groepsaankopen en geniet van de onderhandelde prijzen

Wanneer u op de hoogte bent van toekomstige acties, raadpleeg dan de kortingen waarvan u kunt genieten! Om de bedongen prijzen van de groepsaankopen van Groupasol te ontvangen, dient u zich in te schrijven op de actie. Deze inschrijving is gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat u kunt deelnemen aan de groepering om zo uw gratis gepersonaliseerde aanbieding te ontvangen. Deze gepersonaliseerde offerte informeert u over de korting die we voor u hebben bedongen dankzij de groepering van solidaire kopers bij lokale leveranciers.

4.     Hou het niveau van uw tank in het oog en spaar om uw bestelling te plaatsen

Het principe is heel eenvoudig: Hoe groter de bestelde hoeveelheid, hoe aantrekkelijker de prijs per liter.

Overtuig uzelf met het voorbeeld van de prijzen die we hebben verkregen tijdens de groepsaankoop van 2 mei 2023 in de regio van Luik. Bij het bestellen van stookolie gelden er telkens 4 prijscategorieën:

  • Van 500 tot 999 liter
  • Van 1000 tot 1999 liter
  • Van 2000 tot 4999 liter
  • 5000 liter en meer

Indien er 2000 liter in uw tank passen, is het veel interessanter om een keer 2000 liter te bestellen aan gelijke prijs dan 4 keer 500 liter! Voor dit voorbeeld komt de extra besparing neer op € 75.

4.1     Maar hoe kunt u het niveau van uw mazouttank berekenen?

Er bestaan 2 oplossingen:

  1. Uw tank beschikt over een meter die het resterende niveau bij benadering weergeeft
  2. U gebruikt de Groupasol-simulator om het niveau van uw tank te berekenen

4.2     Wacht echter niet tot uw tank leeg is

Het loont zeker de moeite om te wachten tot het niveau van uw tank laag is. Maar uw tank moet echter niet leeg zijn. Indien dit het geval is, stelt u uw cv-ketel bloot aan mogelijke restanten die zich onderin de tank bevinden. Deze residuen kunnen uw installatie beschadigen waarna u geld zal moeten uitgeven om deze problemen op te lossen. En ook niet vergeten, indien uw tank leeg is, kunt u uw woning ook niet meer verwarmen. U zal niet meer over de flexibiliteit beschikken om uw mazout te bestellen op een moment dat de prijzen zeer voordelig zijn. En bovendien kan uw leverancier u een extra kost aanrekenen, die kan oplopen tot € 50, voor een dringende levering.

Neem deel aan de groepsaankopen van Groupasol!

Ons team onderhandelt fantastische prijzen met Belgische leveranciers voor u.

Dit artikel delen:

Geef een reactie