Is uw stookolieketel klaar voor de herfst?

Is uw stookolieketel klaar voor de herfst?

De herfst komt eraan, tijd dus om ervoor te zorgen dat uw stookolieketel klaar is voor de winter. In dit artikel leggen we uit waarom een onderhoudsbeurt van uw ketel essentieel is om uw jaarlijkse verwarmingsfactuur te verlagen.

Maximaliseer uw energiezuinigheid

Wist u dat een regelmatig onderhoud van uw stookolieketel u tot 12% aan energiekosten kan besparen? Na verloop van tijd bouwen er zich afzettingen op in uw ketel, waardoor het rendement aanzienlijk daalt. Een gekwalificeerde technicus kan deze afzettingen effectief verwijderen, wat een lager olieverbruik en dus een besparing op uw energiefactuur betekent.

Een technicus zal concreet voor volgende zaken zorgen :

  • Reinigen en afstellen van de brander
  •  Reinigen van het verwarmingselement
  • Schoorsteenvegen van onderaf
  • Vervangen van de oliefilter / thermokoppel (indien nodig)
  • Vervangen van de spuitmond (indien nodig)
  • Controleren van de ketelbeveiligingen
  • Verbrandingstest
  • Afgifte van het verplicht keuringscertificaat

Bespaar op uw verwarmingsfactuur

Door het rendement van uw ketel te verhogen, verlaagt u ook uw olieverbruik. U zal het zeker fijn vinden om te zien dat uw jaarlijkse verwarmingsfactuur lager uitvalt dankzij het regelmatig onderhoud van uw stookolieketel.

Profiteer van onderhoud tijdens rustigere periodes

Wij raden u aan om het onderhoud van uw verwarmingsketel in de lente of zomer te plannen, wanneer uw verwarmingsketel het minst wordt gebruikt. Als u dit tijdig doet, kan u ervoor zorgen dat uw ketel volledig operationeel is voor de herfst, wanneer u uw radiatoren meestal opnieuw opstart. 
Bovendien kan u, door dit moment van het jaar te kiezen, de piekperiodes in de herfst en winter vermijden, wanneer verwarmingstechnici vaak worden opgeroepen voor dringende herstellingen.

Vraag naar het onderhoud van uw stookolieverwarmingsketel tegen de beste prijs!

Anticipeer en plan uw afspraak nu in

Om ongemakken te voorkomen, raden wij u aan om nu contact op te nemen met een van onze partner-verwarmingstechnici voor het onderhoud van uw stookolieketel. Dankzij hun accreditatie in vloeibare brandstoffen kunnen zij u het vereiste keuringscertificaat overhandigen, wat onmisbaar is voor de naleving van de wet en de vereisten van uw woonverzekering.

 Verwaarloos het jaarlijkse onderhoud van uw verwarmingsketel niet, het is immers een investering die u op lange termijn geld zal besparen. Vergeet niet dat het onderhoud elk jaar verplicht is, dus zorg ervoor dat u in orde bent, voor uw comfort en uw portemonnee. Plan vandaag nog het onderhoud van uw ketel in via onze website en profiteer van een kwalitatieve dienstverlening door onze erkende partner-verwarmingstechnici.

Wilt u op de hoogte blijven van de evolutie van de prijs van stookolie en onze goede deals?

Schrijf u in op de Groupasol nieuwsbrief en u mist niets!

Blog