Blog

Home > Blog > Thermische isolatie: waarom beginnen met het dak?

Thermische isolatie: waarom beginnen met het dak?

Blog

Om uw energiekosten te verlagen, begint u bij voorkeur met de isolatie van uw woning te verbeteren.

Warmteverliezen en tocht kunnen zich op veel verschillende plaatsen voordoen, vooral in minder recente huizen die nog niet gerenoveerd werden.

Zo zijn er in een huis veel zones die aan isolatie toe kunnen zijn: het dak, natuurlijk, maar ook de vloeren, muren, deuren en vensters. Alvorens deze zones thermisch te isoleren, dienen zij steeds grondig bestudeerd te worden.

Vandaag gaat de aandacht uit naar het isoleren van het dak, en wel om een zeer eenvoudige reden: dat is dikwijls de plaats waar u het gemakkelijkst kunt ingrijpen en tegelijk snel een zeer interessant rendement op uw investering kunt verkrijgen.

Snel… veel geld besparen! !

Door uw dak thermisch te isoleren, kunt u heel vlug uw energiekosten verlagen.

Wegens de grote oppervlakte en de blootstelling ervan aan de weersomstandigheden, staat een dak voor bijna een vierde van het warmteverlies in een huis. Een dak is een gevoelige zone waarlangs warme lucht gemakkelijk ontsnapt (aangezien ze lichter is dan koude lucht en dus naar het hoogste punt van het huis stijgt).

Wanneer u uw dak degelijk isoleert, verbetert u de algemene isolatie van uw huis al aanzienlijk en profiteert u tegelijk van een meer constante en aangename warmte binnenshuis.

Omdat u een dak dikwijls gemakkelijk kunt isoleren.
En zonder veel vuil te veroorzaken!

In bestaande gebouwen is het zeer moeilijk om vloeren en plafonds te isoleren, aangezien er veel sloopwerk nodig is om bestaande vloeren te vervangen of te isoleren. U krijgt dan waarschijnlijk te maken met puin en met stukken dekvloer en betegeling, waardoor u tijdens de werken veeleer moet kamperen in uw huis, dan u er kunt in wonen.

Dat is ook het geval wanneer u de isolatie wilt verbeteren door uw buitenschrijnwerk te vervangen. Het veranderen van deuren en vensters veroorzaakt gewoonlijk veel stof!

Dakisolatie brengt minder vuil mee. Het isoleren gebeurt langs de binnenkant en tijdens de werken hoeft u geen openingen naar buiten te maken. De verschillende isolatiematerialen die tegenwoordig in de handel verkrijgbaar zijn (glaswol, panelen, rotswol, isolatie van geïnjecteerd polyurethaan, henneplagen…) zijn weinig vervuilend en gemakkelijk te plaatsen.

Er zijn dus twee manieren om uw energiekosten te verlagen: isoleren (wat zowel economische als ecologische voordelen oplevert) en deelnemen aan de groepsaankopen van Groupasol, natuurlijk!

Dit artikel delen:

Geef een reactie