Blog

Home > Mazout > Blog > De verwarming in uw slaapkamer uitschakelen om een goede nachtrust te bevorderen?

De verwarming in uw slaapkamer uitschakelen om een goede nachtrust te bevorderen?

Blog
  •   Leestijd : 1 minuut
  •   Gepubliceerd op : 13 maart 2018
  •   Bijgewerkt op : 16 april 2024

Om fris en uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen is een goede nachtrust van het grootste belang. Voldoende slaap volstaat echter niet om van een goede nachtrust te genieten. U moet ook in optimale omstandigheden kunnen slapen om uw batterijen weer op te laden. Onder de tips die we u kunnen geven, is de belangrijkste ongetwijfeld het uitschakelen van de verwarming in uw slaapkamer ‘s nachts.
 

Waarom wordt verwarming als de vijand van uw slaap beschouwd?

Het is ons allemaal wel eens overkomen, uitgeput en verkleumd van de kou bij het vuur in slaap vallen na een lange werkdag. Maar waarom wordt er dan aangeraden om verwarming te mijden voor een goede nachtrust, terwijl de warmte ons net zo goed helpt om weg te doezelen?

Een aangename en knusse warmte bevordert de ontspanning, en dus ook de slaap. Maar terwijl je 3 dekens, 2 truien en een paar door oma gebreide sokken nodig hebt om niet te bevriezen wanneer je onder de lakens kruipt, heb je zeker ook al gemerkt dat je, na onder zo'n beschermende laag in slaap te zijn gevallen, 's nachts regelmatig wakker wordt, badend in het zweet of ongemakkelijk met je warme nachtelijke outfit.

Het is veel beter om te slapen in een koele omgeving. Koude heeft een vaatvernauwend effect. Dit betekent dat het onze bloedsomloop helpt vertragen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal je op een koele slaapplek veel sneller in slaap vallen en van een diepe ontspannen nachtrust genieten, wat dan weer een beter nachtelijk herstel bevordert.

Wij raden derhalve aan om de verwarming in de slaapkamer uit te schakelen. In het ergste geval kan je de verwarming nog een half uurtje voor bedtijd aanzetten om de kou in de kamer weg te nemen. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen 16 en 19 °C om een rustgevende slaap te bevorderen. Door de thermostaat op 18 °C in te stellen, bereik je een temperatuur die thermisch neutraal is, waardoor je lichaam in staat is de interne temperatuur te regelen terwijl de slaapkamer comfortabel blijft.

Voor een goede nachtrust is het aangeraden om de verwarming in de slaapkamer uit te schakelen. Het lijkt misschien moeilijk voor mensen die het sneller koud hebben, maar de ideale temperatuur voor een goede nachtrust ligt tussen 16 en 19 °C. Je zal dus niet alleen besparen op stookkosten, maar ook nog kunnen genieten van een goede nachtrust en de nieuwe dag vol energie aanvangen!

Wilt u op de hoogte blijven van de evolutie van de prijs van stookolie en onze goede deals?

Schrijf u in op de Groupasol nieuwsbrief en u mist niets!
Dit artikel delen:

Geef een reactie