Blog

Home > Mazout > Blog > Verwarming en nachtrust: Waarom u uw verwarming zou moeten uitzetten in uw slaapkamer!

Verwarming en nachtrust: Waarom u uw verwarming zou moeten uitzetten in uw slaapkamer!

Blog

Een geslaagde nieuwe dag starten begint altijd pas na een goede nachtrust. Als u niet goed geslapen heeft heeft het geen zin om te denken aan een dag vol energie.

Maar het is niet voldoende om vroeg te gaan slapen en 7 tot 8 uur te slapen zodat de nacht herstellend is! In optimale condities slapen is noodzakelijk om uw batterijen op te laden, en bij de tips die we u kunnen geven is de eerste zonder twijfel uw verwarming ’s nachts uitzetten in uw slaapkamer.

Waarom is de verwarming de vijand van mijn nachtrust?

We zijn allemaal al eens in slaap gevallen naast de open haard na een lange dag werken, vermoeid en overdonderd door de kou. Waarom zegt men dan dat we de verwarming moeten vermijden als we een goede nachtrust willen?

Een koele omgeving bevoordeelt het in slaap vallen omdat de kou vasoconstrictor is, dit wil zeggen dat het meehelpt bij het vertragen van ons bloedsysteem et ons dus helpt bij het sneller in slaap vallen en vooral een snellere recuperatie in de nacht.

Als u zes dekens, twee truien en een paar sokken moet dragen om het niet koud te hebben, stond u die nacht waarschijnlijk vaak al zwetend op. Verwarming is niet goed voor uw nachtrust. U kan hem anders een halfuurtje voor u gaat slapen opzetten, zodat u de kou in uw kamer verbreekt, maar zet hem uit voor u gaat slapen.

De ideale temperatuur voor een herstellende nachtrust

Om ’s nachts goed te herstellen moet de kamertemperatuur tussen de 16 en de 19 graden zijn.

De thermische neutraliteit, dit wil de ideale temperatuur zeggen waarin het lichaam niet koud heeft is 18 graden en dit is dus de temperatuur waarop u de thermostaat in huis moet afstellen wanneer u gaat slapen.

Dit artikel delen:

Geef een reactie