uw Besparing op de stookolie 

Home > Mazout > Mazoutprijs > Uw besparing op de stookolie

Besparen op mazout ?

De prijsontwikkeling van stookolie deze week

Wat is de prijstendens van mazout mazout voor deze week?


Ons overzicht van 2020

Gemiddeld € 185 op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur !

Dankzij de groepsaankopen die plaats vinden in België zorgde Groupasol in 2020 voor een jaarlijkse gemiddelde besparing van 105 euro per bestelling*. Rekening houdende met het gemiddelde verbruik van 2500 liter per jaar, zorgt dit voor een gemiddelde besparing van 185 euro op uw jaarlijkse factuur. Interessant, niet waar ?

*De gemiddelde bestelling van een klant bij Groupasol bedraagt 1415 liter per groepsaankoop.

Vergelijking van de evolutie van de officiële prijzen en de onderhandelde prijzen van mazout in 2020

graphique-evolution-prix-mazout-2020-ndl.png

De prijs van stookolie wordt ritmisch bepaald door de wereldwijde gezondheidssituatie

De prijs van stookolie is nauw verbonden met het internationale geopolitieke en economische nieuws. En in 2020 hebben we geleerd dat de prijs ook beïnvloed wordt door de wereldwijde gezondheidssituatie. Als gevolg van de Coronapandemie, hebben de olie- en stookolieprijs opnieuw een zeer volatiel jaar beleefd.

De start van 2020 ging gepaard met een stookolieprijs die de hoogste van het jaar bleek te zijn. Daarna kwam er een scherpe prijsdaling volgend op de aankondiging van de lockdown in China om zo de verspreiding van de Covid-19-epidemie tegen te gaan, die zich alarmerend snel aan het verspreiden was. Tussen 3 januari en 30 april is de prijs van stookolie gezakt van € 0,718 / liter naar € 0,341 / liter. Dit tarief is tevens het laagste tarief van het jaar.

In de lente, toen verschillende landen ter wereld achtereenvolgens aankondigden dat ze hun quarantainemaatregelen zouden opheffen, herwonnen de markten vertrouwen en is de stookolieprijs weer beginnen stijgen tot 3 juli. Vervolgens stabiliseerde de prijs tijdens de zomervakantie en is hij terug beginnen dalen aan het begin van het najaar naarmate het coronavirus weer aan terrein bleef winnen.

Aan het einde van het jaar, zorgde de aankondiging van de start van de vaccinatiecampagnes in verschillende landen ervoor dat de aandelenmarkten weer de hoogte ingingen en dat de stookolieprijs op donderdag 31 december terug begon te stijgen tot € 0,51 / l.

* de stookolieprijs komt overeen met de officiële prijs in België voor een hoeveelheid van minder dan 2000 liter standaard stookoli.

footer-article-5.jpg