Systeem tegen overloping

Home > Mazout > Tank > Systeem tegen overloping

Systeem tegen overloping voor uw mazouttank:

Wenst u mazout te bestellen maar beschikt u niet over een meetinstrument of is deze defect? In dit geval is het bestellen van de juiste hoeveelheid mazout bij groepsaankopen moeilijk. U kan natuurlijk gebruik maken van onze simulator voor het niveau van uw mazouttank te meten. Maar dit verzekert het overstromen bij de levering niet. De installatie van een systeem tegen overloping beschikt over een elektronische herkenning van te vol. Dit systeem zorgt voor een halt bij de levering wanneer de mazout het niveau van een volle tank bereikt.

De voordelen van een systeem tegen overloping:

 
 • Meer veiligheid: Het systeem stopt het vullen van uw tank wanneer deze 98% bedraagt.
 • Bescherming van de omgeving: Het systeem vermijdt het overlopen van uw mazouttank bij de levering. De grond zal dus niet vervuild worden met mazout.
 • Vermijden van slechte geuren: Wanneer mazout uit uw tank overloopt doordringt deze de bodem voor meerdere dagen en verspreidt een sterke geur in uw huis.
 • Levering mogelijk wanneer u niet thuis bent: Het is niet altijd mogelijk om zich vrij te maken wanneer de leverancier uw mazout levert. Als de ingang van uw tank bereikbaar is zonder dat u thuis hoeft te zijn dan kan uw leverancier zonder dat u thuis moet blijven voltanken.
 • Een toekomstige wet ter vervanging van het fluitje: ontdek de wetgeving per gewest.

Waals gewest

Vlaams gewest

Brussels gewest

Hoe werkt het systeem tegen overloping:

Het systeem wordt dadelijk op uw mazouttank geplaatst. Voorafgaand aan het voltanken, uw leverancier koppelt zijn tankwagen aan uw mazouttank. Wanneer de mazout hiermee in contact komt dan stopt de levering van mazout onmiddellijk.
 

Een systeem tegen overloping installeren met Groupasol

Groupasol heeft een prijs voor u onderhandeld! We zorgden voor een totaalaanbod waarin de controle van uw mazouttank inbegrepen is met 109 euro korting ( = installatiekosten) : Een controle met de plaatsing aanvragen

Onderhandelde prijs van het systeem met de controle van uw mazouttank :

Brussels en Waals gewest :
 • Bovengrondse tank:  € 196,00 inclusief btw
 • Ondergrondse tank:  € 238,00 inclusief btw
Vlaams gewest :
 • Bovengrondse tank:  €  188,00  inclusief btw
 • Ondergrondse tank: € 226,00  inclusief btw

Voorwaarden

 • Prijs geldig voor een plaatsing van een sonde op een standaard type tank. Voor de plaatsing van de sonde moet een standaard 2² mondstuk toegankelijk zijn op het mangat van de tank om de sonde te plaatsen. Voor ondergrondse reservoirs heeft de toegangskamer een maximale diepte van 65 cm en is deze 40/40 cm breed zodat onze techniek in de put kan werken.
 • Voor elke niet-standaard situatie en / of als muren moeten worden doorboord voor de bedrading (bijvoorbeeld in de kelder) en de verlenging van de sondekabel nodig is, voegen we de kosten in regie toe aan 54 €/uur excl btw. Het materiaal voor het verlengen van de sondekabels kost 14 € excl btw per meter kabel met connectoren en IP55-aansluitdoos volledig stofdicht en waterstraal beschermd.