fbpx
Groupasol > Mazout > Uw besparing op de stookolie

Besparen op mazout ?

Ja ! Ons overzicht van 2019 : gemiddeld € 213 op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur !*

Dankzij de groepsaankopen die elke 15 dagen plaats vinden in België zorgde Groupasol in 2019 voor een jaarlijkse gemiddelde besparing van 126 euro per bestelling*. Rekening houdende met het gemiddelde verbruik van 2500 liter per jaar, zorgt dit voor een gemiddelde besparing van 213 euro op uw jaarlijkse factuur. Interessant, niet waar ?

*De gemiddelde bestelling van een klant bij Groupasol bedraagt 1480 liter per groepsaankoop.

De besparingen van onze klanten per 1000 liter mazout

Voor een eenvoudige vergelijking vindt u hier de besparingen van onze klanten voor 1000 liter mazout standaard zonder additief : tot wel 108 euro bespaard in mei en gemiddeld 85 euro over het volledige jaar.

Vergelijking van de evolutie van de officiële prijzen en de onderhandelde prijzen van mazout in 2019

Vergelijking van de officiële en onderhandelde verwarmings olieprijzen in 2019

De besparingen van onze klanten per 1000 liter mazout

De prijzen van aardolie en mazout die nauw gerelateerd aan de geopolitieke actualiteit en de wereldwijde economie werden weer onderdaan aan wispelturige prijzen met periodes van constante stijging over verschillende maanden en hierna sterke prijsdalingen.

2019 startte met de laagste mazoutprijs van het jaar, gevolgd door een constante stijging tot eind mei. Toen daalde de prijs met 12% in 3 weken tijd. Dit kwam door de ineenstorting van de oliemarkt door commerciële conflicten tussen de VS  en China, de verzwakking van de wereldwijde economische groei als de stijging van de productie en van de Amerikaanse stock.

Na een langzame prijsstijging tot de maand augustus, verloor de markt 9% in een week. Hierna groeide de markt weer door een beslissing van het OPEC in juli om de beperking van de productie van aardolie te behouden. De laatste belangrijke schommeling was de aanval op de olie-installatie in Saoedi Arabië op 14 september. Deze conflicten in het Midden-Oosten zorgde voor wat paniek op de markt. Sindsdien zijn de prijzen stabiel rond de 0,70€/L voor 1000L mazout standaard.

Bespaar ook en bekom de beste prijs voor uw verwarmingsmazout tijdens de acties.

Bespaar ook en bekom de beste prijs voor uw verwarmingsmazout tijdens de acties.