fbpx
Groupasol > Blog > Minder verbruiken > Nieuwe schooljaar 2020: bereid de heropstart van je verwarmingsinstallatie voor

Nieuwe schooljaar 2020: bereid de heropstart van je verwarmingsinstallatie voor

Rentrée 2020 : préparer son installation au redémarrage des chauffages

Hoe is het nieuwe schooljaar opgestart? Geleidelijk aan keren we allemaal terug naar school of naar het werk, al dan niet op afstand. Deze periode is dan ook het meest geschikte moment om uw verwarmingsinstallatie voor te bereiden op de winter, met de aankoop van mazout aan lagere prijs en de controle van uw installatie voor de heropstart.

De mazoutprijs is nog laag en relatief stabiel

Tussen maart en mei, hebben veel gezinnen geprofiteerd van de daling van de mazoutprijzen, teweeggebracht door de uitbraak van het Coronavirus en de daaropvolgende lockdownperiode. Tijdens deze periode is de officiële prijs gezakt van € 653 voor 1000 liter standaardmazout op 28 februari 2020 naar € 341 op 30 april. 3 maanden na het einde van de lockdown, zijn de prijzen nog steeds laag waarbij ze schommelen rond € 444 voor 1000 liter op 8 september 2020. De frisse ochtenden en avonden van deze laatste dagen zijn een voorbode van de koude herfst- en wintermaanden en we merken dat de vraag naar mazout geleidelijk toeneemt. Zoals elk jaar, zullen de prijzen zeer waarschijnlijk dezelfde tendens volgen.

Hebt u uw mazouttank dit jaar nog niet gevuld? U heeft nog de kans om van onze voordelige tarieven te genieten, en van bijkomende voordelen, door deel te nemen aan de groepsaankopen van Groupasol. Tijdens deze laatste weken heeft ons team tot € 90 korting per 1000 liter standaardmazout bekomen ten opzichte van de officiële prijs.

In deze periode zijn de vakmensen meer beschikbaar

Hoewel het bestelvolume voor mazout geleidelijk toeneemt, is het op dit ogenblik nog redelijk kalm bij de leveranciers. Indien u uw mazout nu bestelt, kunt u dan ook rekenen op relatief korte levertermijnen.

Vermijd een nieuwe panne van uw verwarmingsketel

Vooraleer u uw verwarmingsketel terug opstart, raden we u aan om beroep te doen op een vakman voor het onderhoud. Vermits de jaarlijkse keuring van uw ketel verplicht is, is het aangewezen om deze aan een technicus toe te vertrouwen om zo een maximaal rendement te garanderen en elk risico op CO-vergiftiging te vermijden. Op middellange termijn kunt u zo geld besparen, problemen vermijden die verbonden zijn aan het uitvallen van uw ketel gedurende enkele dagen en gezondheidsrisico’s voor uw familie uitsluiten.

Vooraleer u uw mazouttank laat vollopen, weet u in welke staat uw tank zich bevindt?

Gelegen in uw garage of kelder of ingegraven in de tuin, dikwijls wordt de mazouttank over het hoofd gezien. Zonder periodiek onderhoud, laat ze echter weer van zich horen op negatieve manier, met rampzalige gevolgen voor het milieu en uw portemonnee. Wanneer hebt u uw tank voor het laatst laten keuren? Indien u niet op deze vraag kunt antwoorden, is het risico op een mazoutlek of een verstopping van uw ketel niet de moeite waard. Vraag een keuring van uw tank aan en wees gerust voor de komende 10 jaar.

Laatste tip: ontlucht uw radiators

Door uw radiators te ontluchten kunt u de aanwezige lucht in het verwarmingscircuit verwijderen en de kwaliteit van de verwarming van uw woning verbeteren. Hoe dient u hiervoor te werk te gaan? Groupasol legt u het uit: Hoe uw radiators ontluchten?

Neem deel aan de groepering in heel België

Neem deel aan de groepsaankopen van Groupasol!

Ons team onderhandelt fantastische prijzen met Belgische leveranciers voor u

Geef een reactie