Wist u dat ?
 

Hoe bewaar ik mijn mazout zonder gevaar ?

 
 
 
 
Als u zoals 3,5 miljoen mensen zich verwarmt op mazout, dan heeft u zich waarschijnlijk al afgevraagd hoe u correct uw kostbaar mazout moet bewaren? In de realiteit zijn er weinig verplichtingen met dit type brandstof.
 
Zoals u het al opmerkte, is er nog nooit een vervaldatum genoemd. Met als reden dat de mazout een lange levensduur heeft (enkele jaren), zolang hij van goede kwaliteit is en in goede condities opgeborgen wordt.
 
 

De opslagplaats

 
Eerst en vooral moet uw tank proper zijn om bezinksel te vermijden dat ervoor zorgt dat het rendement verstoord wordt. Deze moet om de 5 tot 10 jaar schoongemaakt worden.
 
Daarbij moet de tank beschermd zijn tegen klimaatschommelingen (koud, warm, vochtigheid). Hiervoor moet u rekening houden met het type tank dat u heeft : boven- of ondergronds. Als ze bovengronds zijn moet u zich verzekeren dat ze zich in een verluchte ruimte en in de schaduw bevindt. Ideaal zou de tank gemaakt zijn van een ondoorzichtige onverstoorbaar materiaal aan UV-stralen. Tanken gemaakt van doorschijnend plastiek zijn sterk afgeraden.
 
 

De kwaliteit van de mazout

 
Ook al kost een mazout met hoog rendement meer bij de aankoop, op lange termijn zal deze een betere investering zijn doordat de energieprestatie veel beter is.
 
Het is dus interessanter om te kiezen voor een mazout van betere kwaliteit die u op onze website terugvindt en kunt bestellen op onze website onder de naam mazout Extra hoog rendement. Een mazout van hogere kwaliteit bevat additieven die beter weerstand kunnen bieden aan de klimaatveranderingen (zoals vorst of hoge temperaturen) en aan oxidatie.
 
 

De gevaren

 
Is het gevaarlijk om een grote hoeveelheid mazout bij zich te bewaren ? In principe, neen.
 
Er zijn natuurlijk enkele basisregels waar u zich aan moet houden.
 
 

Waarop moet ik letten ?

 
 • - De tank mag zich niet bevinden op ons plaats waar de kamertemperatuur hoger is dan 55 graden Celsius. Anders kan de vloeistof brandbaar en explosief worden, waarvan het belang te kiezen voor een goede locatie voor uw tank.
 • - Wat ruimte overlaten bij het tanken, omdat door de warmte de olie uitzet. Als er niet voldoende ruimte is, is de kans op een lek groter. Als dit gebeurt zal u dit dadelijk ruiken. Maar voor de veiligheid is een regelmatige controle van de meter van de tank een slim idee zodat u een eventueel lek kan ontdekken.
 • - Het is belangrijk om de ketel regelmatig te onderhouden. Als de verbranding niet meer optimaal verloopt, zou er zich een stofontwikkeling van koolstofmonoxide (CO) plaatsvinden. Maar dit is erg zelden doordat de verstopte ketel roet en rook veroorzaakt voordat deze zichzelf stopt.
 
Mazout zorgt dus voor beperkte en beheersbare risico’s. Er is geen enkele reden om wantrouwig te zijn zolang u let op de veiligheid.
 
 
Vind onz artikelen:
 
 

   Stookolie Groepsaankoop
 
 
 
 
 
 

Wat is het thermisch comfort ?

 
 
 
 
 
Verwarmt u op mazout ? Vraagt u zich af hoe u de ideale temperatuur behaalt in uw huis ? De ideale temperatuur die ervoor zorgt dat u zich goed voelt thuis, dat benoemen we het thermisch comfort.
 

Het thermisch comfort: waarover gaat dat ?


 
 
Elk levend wezen, wij dus ook, leven in een bepaalde temperatuurscategorie. Deze verandert van een levend wezen naar een ander (de ideale temperatuur voor het menselijk lichaam ligt rond de 37 graden, terwijl dit voor een koudbloedige slang eerder 20 graden bedraagt), het behouden van deze warmte is belangrijk zodat een lichaam zich goed voelt in zijn omgeving. Het thermisch comfort is dus de beleving dat iedere persoon heeft tegenover warmte.
 

Zomer en winter : hoe behaalt men het optimale thermisch comfort

 
 
Het thermisch comfort varieert in functie van de seizoenen, een ideaal thermisch comfort moet een voldoende warm gevoel geven. In de zomer moet deze beperkt worden zodat oververhitte vermeden wordt. Dit comfort hangt van verschillende individuele factoren af (zo hebben we allemaal een ander metabolisme die een verschillende warmte aankan) maar ook van onze omgeving. Zo beïnvloeden de temperatuur van de lucht, de bekleding van de ruimte of de vochtigheid het thermisch comfort.
 
Het hoofddoel van Brussel is iedereen toegang, ook de minderbedeelde gezinnen, te geven aan betere verwarmingsapparaten en minder energieverbruiken.
 

Hoe zorgt men voor een optimaal thermisch comfort?

 
U begrijpt het al, het thermisch comfort zal niet genoodzaakt hetzelfde zijn bij alle familieleden. U heeft al eens een discussie gehad met uw partner over de instellingen van uw thermostaat, niet waar ? Iedereen heeft zijn eigen beleving van warmte en hijzelf is alleen in staat te bepalen wanneer hij zich goed voelt in zijn woning of hij een aanpassing van de mazout nodig heeft om zich optimaal te voelen.
 
 

Energiepremies : Wat verandert in 2019?

 
 
 
 
 
 
Het energiebudget is een belangrijk onderdeel van het totale budget voor de Belgische gezinnen. Dit is geen nieuwe vaststelling en sinds enkele jaren zetten verschillende regio’s een ondersteuningsregeling in, in de vorm van subsidies en premies. Met het doel om stappen in het kader van renovatie of aanleg van gebouwen rond energie en de consumptie hiervan te ondersteunen.
 
Batibouw, dat op 21 februari opende en 10 dagen duurt in Brussel, valt samen met de aankondiging van nieuwe energiepremies die vanaf maart toegepast zullen worden. Groupasol somt de veranderingen voor u op en deelt nuttige websites waar u meer informatie terugvindt.
 
 
 

Energie- en renovatiepremies in Wallonie


 
 
De veranderingen zijn talrijk in Wallonië in verband met een aantal premies gekoppeld aan isolatie en verwarming. Komen in aanmerking sinds januari 2019 :
 
 • ·         Dakisolatie
   
 • ·         Vloerisolatie
   
 • ·         Wandisolatie
   
 • ·         Installatie van een warmtepomp voor warm water of de verwarming
   
 • ·         Installatie van een zonneboiler
   
 • ·         Installatie van een biomassa verwarming
   
 • ·         Installatie van een gasketel
   
  Maar de grootste nieuwigheid in het kader van de vereenvoudiging van de administratieve stappen is de volgende ; in Wallonië vanaf de maand maart, zal maar één aanvraagformulier voor premies ingediend worden door de begunstigde.
   
  De enige extra (logische) beperking, de premies moeten in een logische volgorde worden aangevraagd in het kader van de stappen van de renovatie. Een voorbeeld ? Nutteloos om een isolatiepremie voor het inwendig isolement als uw dak in slechte staat is !
   
  De doorgang van een privé controleur om een aanvraag te doen is dus verplicht voor alle gezinnen, zelfs als ze hun eigen werken willen voorzien.
   
  De derde en laatste verandering in de wetgeving, de premies zullen naar verhouding gesteld  worden aan het inkomen van het gezin, zo kunnen gezinnen die het moeilijk hebben genieten van grotere hulp.
   
  Alle informatie over de energiepremies in Wallonië vanaf 2019 vindt u online, maar deze zijn ook beschikbaar bij de energieloketten van uw regio.
   
   

   

  Nieuwe premies in Brussel ?

   
   
  In 2019 volgt de regio Brussel-hoofdstad zijn inspanningen in de energiesector, door de nadruk te leggen op verwarming, maar ook op de isolatie en de energie-audit.
   
  Het hoofddoel van Brussel is iedereen toegang, ook de minderbedeelde gezinnen, te geven aan betere verwarmingsapparaten en minder energieverbruiken.
   
  Concreet zullen in 2019 vier elementen de bestaande premies versterken:
   
 • ·         Vereenvoudiging van de administratieve stappen bij het aanvragen van premies
   
 • ·         Uitbreiding van de premies voor de uitbreiding van bestaande gebouwen
   
 • ·         Verhoging van de isolatiepremies voor het verplaatsen van buitenmuren en het verplaatsen van ketels
   
 • ·         Een nieuwe premie voor de controle van ketels en verwarmingsapparaten voor minderbedeelde gezinnen.
   
  Op de website van Leefmilieu Brussel vindt u alle aanvragen van premies, een overzichtstabel met de aangeboden hulp en de informatiebrochure.
   

  In Vlaanderen :

   
  De veranderingen in Vlaanderen dateren van 1 februari 2019 en gaan over de renovatiepremie, waarin de isolatiewerken begrepen zijn. De bedragen en de aanvraagprocedure van de premie zijn op deze datum gewijzigd. Alle informatie vindt u op de website Wonen Vlaanderen.
   
  Daarbij kunnen alle Vlaamse gezinnen genieten van een verbeteringspremie, deze is bestemd voor de huizen die ouder als 25 jaar zijn en dak-, elektriciteits-, verwarmings-, voorgevels-, sanitaire installatiewerken, het nakijken van de vochtigheid of externe werken verzamelt. De volledige informatie over deze premie vindt u terug op het tabblad « premies » op de website van de Vlaamse Regio.
   

  Stof weghouden om te vechten tegen droge lucht

   

  Ons vorig artikel, gewijd aan het beheer van uw verwarming voor mensen met astma, legde vooral de nadruk op het belang van de strijd tegen een te droge lucht in uw huis.

   

  De daling van de temperatuur is gekoppeld aan het risico tot over verwarming in de winter, hierdoor wordt de lucht die u en uw familie inademt droger, dit zorgt voor een ongemak bij het ademhalen en het tevoorschijn komen bij astmacrisissen.

   

  We zullen u later tips geven om een droge lucht te vermijden, maar laten we het eerst hebben over het beheer van het stof in uw huis. Niet omdat we twijfelen over uw huishoudelijke taken, maar omdat stof soms op plaatsen zit waarvan we het net verwachten. En het wegkrijgen is niet altijd even gemakkelijk als het lijkt.

   
   
   

  Hieronder vindt u enkele tips om het zo goed mogelijk te verwijderen en zo een luchtvochtigheid te behouden in uw woning:

   

  - Kies voor een natte doek als stofverwijderaar zodat deze beter het stof zal vastnemen en niet enkel zorgt voor een verplaatsing in uw woning.

   

  - Nadat u stofzuigt of het stof van uw meubels opneemt, moet u verluchten! Open de ramen groot open om de lucht in uw woning te vernieuwen, zo verdwijnt de lucht die vol met stof zat en rond bleef hangen.

   

  - Vermijd alles wat uw woning kan vervuilen: verbiedt sigaretten in huis, gebruik geen sfeergeurtjes en ook al is het heel gezellig, steek minder kaarsjes aan.

   
   

  De kans op astma verkleinen dankzij een aangepaste verwarming in uw huis.

   
   
   

  De kou brengt verkoudheid met zich mee. Hierbij komen, voor 30% van de Belgische bevolking, ademhalingsproblemen zoals allergieën bij. Deze worden versterkt door de droge lucht van onze verwarmingssystemen.

   

  En bij dit gedeelte van de bevolking, komen een miljoen personen die astmaproblemen ondervinden. Deze chronische ziekte wordt zichtbaar door ademhalingsproblemen ten gevolge van een ontsteking van de longen en kan versterkt worden door een omringde lucht gevuld met stof of een ongeschikte vochtigheidsgraad.

   
   

  Astma voorkomen door met zorg een verwarming te kiezen :

   

  De eerste stap voor de preventie is het verplaatsen van uw verouderde verwarming. Deze zorgen voor stof en laten de vochtigheidsgraad drastisch dalen in uw huis ; twee factoren die astma-aanval.

   

  Hierna moet u, in tijden van extreme koude vaak, de vochtigheidsgraad van uw leefruimtes vaak controleren. Deze graad zou ideaal tussen de 50 en 60% moeten zijn, dit kan via een hygrometer (beschikbaar in uw doe-het-zelfzaak vanaf 5 euro).

   

  In de winterperiode, wanneer uw verwarming continu aanstaat, droogt de lucht sneller. Onder de 30% aan vochtigheid verspreidt het virus zich sneller en de droge lucht zal irritaties aan de longen veroorzaken en mogelijk astma-aanvallen. Aan de andere kant zorgt een vochtigheidsgraad hoger dan 65% de ontwikkeling van microben die allergieën veroorzaken.

   

  Astma-aanvallen of allergieën kunnen dus door een simpele controle van de luchtvochtigheid verminderd worden.

   
   

  Een gezonde lucht voor iedereen :

   

  Eender welk verwarmingssysteem u heeft en of u allergisch bent of niet, twijfel niet of de lucht die zich door uw woonkamer verplaatst gezond is voor de hele familie. Dit begint door een controle van van uw verwarmingsapparaten. Verzeker u er in de eerste plaats van dat uw apparaat goed geïnstalleerd is en geen koolstofmonoxide verspreidt. Deze ontstaat door de verbranding van een slecht onderhouden apparaat en kan erge intoxicaties veroorzaken.

   

  Astma-patiënte of niet, de eerste regel is een regelmatig onderhoud van uw verwarmingsapparaten. Dit jaarlijks onderhoud is noodzakelijk om de goede staat van uw apparaten te verzekeren en te besparen op het verbruik.

   
   

  Heeft u interesse? Groupasol zal in 2019 een groepsactie organiseren voor het onderhoud van de ketels. Blijf op de hoogte door u in te schrijven aan onze nieuwsbrief.

   

   

   

   

   

  Bescherm uw installatie van de kou met mazout extra

   

  Uw mazout van hogere kwaliteit, met toegevoegde antivries voor de winter, voor alle bestellingen vanaf de maand november.

   

  Mazout extra: voordelen

   

  Mazout extra bestaat uit onderdelen die de duur van uw mazoutkachel verlengen terwijl ze ook het verbruiksvolume verlaagt. Met een heel laag gehalte in zwavel (minder dan 10 ppm), de emissie van zwaveldioxide tijdens de verbranding zijn bijna onbestaand, dit maakt mazout extra. Dit is dus een aanbevolen vebrandingsmiddel voor hoogrendementsketels en het is ook ecologischer dan de standaard mazout.

   

   

  Mazout met kwaliteit om uw installatie te beschermen

   

  Aan zijn ecologische voordelen voegt zich een extra eigenschap toe: een bescherming tegen de kou en het vriezen. Verwarmingsmazout is gevoelig aan negatieve temperaturen en de kans bestaat dat ze bevriest in uw tank of in de leidingen als er geen voorzorgen zijn genomen.

   

  Een voorzorg kan zijn om er een antivries additief aan toe te voegen. Dit wordt sterk aangeraden voor tanken die buiten en bovengronds staan en die worden onderdaan aan de temperatuursschommelingen. Maar het gebruik van een antivries additief is ook aangeraden voor installaties waarvan de leidingen slecht (of weinig) geïsoleerd zijn. Want tussen uw ketel en de tank loopt de mazout en als deze niet goed beschermd zijn dan is de mazout ook gevoelig aan de temperaturen onder het vriespunt in de komende weken.

   

  Deze wordt het hele jaar als supplement aangeboden bij de groepsaankopen. Het beschermt tot 20 graden onder het vriespunt. Het goede nieuws is dat in de winterperiode, vanaf de maand november, het antivries additief automatisch wordt toegevoegd aan de mazout extra om zo de beste bescherming te bieden aan uw installatie vanaf de tank tot in uw ketel om u optimaal te verwarmen.

   

  Sociaal Verwarmingsfonds en groepsaankopen van mazout

  Kan ik genieten van een interventie van het sociaal verwarmingsfonds als ik deelneem aan een groepsaankoop van mazout?

  Bij Groupasol weten we goed genoeg dat de rekening van de verwarming een belangrijk onderdeel van het budget is voor de Belgische gezinnen. Nog te vaak is de prijs van mazout een belangrijk punt dat ervoor zorgt dat gezinnen met een laag inkomen zich niet kunnen verwarmen in de winter.
  Als wij de prijzen kunnen laten zakken voor al onze gebruikers, door de creatie van een aankopersgroep per regio, kunnen wij interessante prijzen onderhandelen bij onze lokale leveranciers; dan nog blijven deze voordelige prijzen onhaalbaar voor sommige gezinnen.
  Maakt u deel uit van deze gezinnen? Wist u dat er een Belgisch vzw is dat u kan helpen gedeeltelijk de factuur te financieren? En dat hun interventie verenigbaar is met uw inschrijving aan een van de groepsaankopen van mazout in België?
   

  Wat is het Sociaal Verwarmingsfonds?

   
  Dit is een VZW dat gesticht is in 2004 en dat, onder bepaalde condities, bestaat om een gedeelte van de verwarmingsfacturen van de Belgische gebruikers te financieren.
   

  Wie kan genieten van deze financiële hulp om de factuur te betalen?

   
  In 2018 konden de volgende personen onder de voorwaarden vallen van het fonds:
  • Personen die recht hebben aan een verhoogde interventie van invalide ziekteverzekering
  • Personen met een beperkt inkomen (met een bruto-inkomen lager of gelijk aan 18.730,66 euro, verhoogd tot  3.467,55 euro per persoon ten laste)
  • Personen met schulden die genieten van een collectief reglement en hun verwarmingsrekeningen niet kunnen betalen.
   
   

  Op welk type energie werkt deze interventie?

   
  Het vzw komt deels tussen bij betalingen van facturen van personen die zich verwarmen met:
   
  • Mazout
  • Petroleum
  • Propaangas
   
  Facturen van verwarming op natuurlijke gas of propaangas in tanken worden niet gefinancierd.
   

  Hoe moet je een financiering aanvragen?

   
  https://www.verwarmingsfonds.be/index.php
   
  Denkt u dat u binnen de condities valt voor hulp te ontvangen? Contacteer dan het OCMW van uw gemeente binnen de 60 dagen na uw levering van mazout. Deze zal u de in te vullen lijst meegeven voor het ontvangen van een gedeeltelijke terugbetaling van de factuur bij de vzw.
   

  Wie financiert dit fonds ?

   
  U, wij, iedereen die zich verwarmt met aardolieproducten in België. Dankzij een vaste taks op de verkoop van deze producten dat dadelijk wordt gestort naar dit fonds. Het is dus een sociaal fonds, dat, net zoals Groupasol, dankzij de groepering, het mogelijk maakt voor personen die het nodig hebben, een duwtje in de rug te geven zodat ze zich kunnen verwarmen.
   

  Hulp, dat is goed. Maar hoeveel bedraagt deze hulp ?

   
  Een maximaal van 1500 liter mazout is gerekend voor een gezin, een allocatie dat varieert tussen 14 en 20 cent per liter (met een maximum van 300 euro)..
   

  Kan ik genieten van een interventie van het fonds als ik deelneem aan een groepsaankoop van Groupasol?

   
  Natuurlijk! De voorwaarden blijven gelijk. Het ontvangen bedrag, dat afhangt van de prijs per liter op uw factuur, zal lager liggen dan wanneer u dadelijk bij de leverancier bestelt. Wat normaal is want Groupasol zorgt ervoor dat de prijzen dalen, dankzij groepsaankopen van mazout.
   
   
  U vindt de getailleerde tabel met alle interventies terug op de website.
   
  Heeft u nog vragen over het Sociaal Verwarmingsfonds ? Ga dan even een kijkje nemen op hun website voor al uw vragen!.
   
   
   

  Voorzie mazout om de panne

  van deze winter te voorkomen

   
   
   
   
   
  We herhalen het belang van het voorzien van het aankopen van verwarmingsmazout om te genieten van een kwaliteitsservice in een kalmere periode.
   
   
   
  Maar jullie zijn met velen om nog jullie tank bij te vullen voor de winter. Omdat u wachtte op een daling van de prijzen, omdat uw budget van de start van het nieuwe schooljaar het niet mogelijk maakte of simpelweg omdat u vergeten was het niveau van uw tank na te kijken.
   
   
   
  Vele gezinnen zitten in dezelfde situatie als u, een bewijs hiervan is de stijgende aantal inschrijvingen voor groepsaankopen op onze website. Deze maand oktober zal dus gelijk staan aan een volle planning voor de leveranciers. Als we verder blijven onderhandelen met de leveranciers om zo mazout te verkrijgen aan de beste prijs, willen we even uw aandacht trekken over de moeilijkheden van de leveranciers over het beheren van noodzakelijke bestellingen.
   
   
   

  Hoe lang zal ik moeten wachten op een levering van mazout met Groupasol?

   
   
  Onze leveringen in het kader van onze groepsaankopen zullen in de gewoonlijke termijnen gebeuren, d.w.z. binnen de 15 werkdagen die volgen op de bevestiging van uw bestelling op de website.
   
  Ter herhaling, we organiseren een actie elke 15 dagen, met groepering binnen uw regio, over heel België, gedurende 2 weken. Daarna onderhandelen we de prijzen met de leveranciers die wensen deel te nemen een vrijdag op twee. Vanaf het moment dat de prijzen gekend zijn, de vrijdag van de aankoop, hebben de deelnemers 3 dagen de tijd, tot en met maandag 14u om de bestelling te bevestigen. We sturen dan de lijsten met de bestellingen door naar de leveranciers die dan 15 werkdagen hebben om de mazout te leveren.
   
   
   
   
   
   
  Deze termijn wordt meestal enkele dagen ingekort in een zomerse periode, maar met de overvolle planning van de leveranciers, is het mogelijk dat in het begin van de herfst de leveranciers de 15 werkdagen nodig hebben om alle leveringen te voltooien.
   
  In deze situatie is het voor Groupasol niet mogelijk om zich in te zetten voor een sneller beheer van noodzaken of pannes van klanten. Daarom willen we u eraan herinneren dat als we de prijzen kunnen dalen, door de grote hoeveelheid aan bestellingen, het beheer van de bestellingen « geval per geval » in functie van de pannes moeilijk te verzekeren is.
   
   
  Een advies dus: wees er snel bij ! Anticipeer uw noden voor een panne van uw verwarmingssysteem te vermijden en schrijf u in voor de volgende actie zelfs al blijft er nog mazout in uw tank over. Want hoe langer u wacht, hoe moeilijker het voor u wordt om een snelle levering te behalen.
   

   

   

  Bovengronds of ondergronds, wat is de beste plaats voor uw toekomstige tank?

   
   
   
   
  Heeft uw mazouttank zijn beste tijd gehad en werd het u tijdens het onderhoud sterk aanbevolen om deze te verplaatsen ?
  Voordat u begint met het opzoeken van een nieuwe mazouttank moet u zich de volgende vraag stellen: « Moet ik mijn ondergrondse tank vervangen door een bovengrondse tank? » (of de omgekeerde vraag als u een bovengrondse tank heeft).
   
   
  De voor- en nadelen van een ondergrondse mazouttank

  Door zijn samenstelling in plastiek is dit type tank immuun tegen roest, bacteriën en waterdicht.

  Deze tanken zorgen gewoonlijk voor een groter vermogen dan de bovengrondse tank.

  Omdat deze begraven is, is deze tank mooier want hij is discreter.

   

  Χ Het ontdekken van een lek valt minder snel op (enkel vast te stellen wanneer je een overzicht maakt van je mazoutverbruik).

  Χ Als uw woning vaak overstroomt of als uw terrein niet gunstig is voor deze inrichting, zal er van u gevraagd worden om faciliteiten te installeren (zoals een ankerpunt).

  Χ De installatie van uw tank moet plaatsvinden op een plek waar uw auto niet zal overrijden.

  Χ Dit type van mazouttank moet vaker gecontroleerd worden en is moeilijker te vervangen.
   
   
   
   
  De voor- en nadelen van een bovengrondse mazouttank
   
   
  Minder en simpelere controles en onderhoud (doordat het gemakkelijker is om er te geraken en u dadelijk een probleem opmerkt (zoals een lek bijvoorbeeld)). We vragen u om zich te informeren bij de wetgeving van uw regio voor meer informatie.

  Snelle en gemakkelijke installatie: doordat deze tank zo licht en klein is, is het mogelijk om deze waar u maar wilt te installeren. 

  Uw tank is beschermd tegen al het slechte weer door zijn compositie in polyethylene of metaal.

   

  Χ Het is niet even mooi als een ondergrondse tank want ze zal zichtbaar zijn in uw woning.
   
   
   
  Het lijkt dus logisch om te investeren in een bovengrondse mazouttank, zowel op korte als lange termijn. Het enige negatieve punt is dat deze bovengrondse tank wel zichtbaar is in uw woning.
   
   
   
   
  Ter informatie

  In geval van twijfel over de toestand van uw mazouttank, contacteer dan Groupasol.
  We onderhandelen bij de leveranciers voor u de beste prijs met onze partners (tot 40% korting op de controle over uw mazouttank).