Blog

Home > Mazout > Blog > 30 % minder CO2 met R33 stookolie

30 % minder CO2 met R33 stookolie

Blog
  •   Leestijd : 7 minuten
  •   Gepubliceerd op : 28 februari 2022

De Europese Unie streeft ernaar om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstelling te verwezenlijken zullen we echter onze CO2-uitstoot drastisch moeten verminderen. Zo zullen er proefprojecten worden uitgevoerd om de impact van het stookolieverbruik op het milieu te verminderen.

Mazout herontdekt zichzelf

Eén van de oplossingen om deze klimaatneutraliteit te bereiken is het gebruik van koolstofarme brandstoffen. Momenteel zijn er verschillende proefprojecten in de maak die het gebruik van deze brandstoffen in reële omstandigheden testen.

Deze winter hebben verschillende gezinnen aan een proefproject deelgenomen, waarbij ze brandstof met een laag koolstofgehalte kregen toegeleverd. Deze brandstof, R33 genaamd, is samengesteld uit 67 % traditionele stookolie en 33 % koolstofarme brandstof. Dankzij deze combinatie wordt de CO2-uitstoot met 30 % verminderd in vergelijking met traditionele stookolie.

Brandstoffen zoals R33 zijn de toekomst van de verwarming op basis van stookolie. Zij zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ze kunnen ook in de bestaande stookolie-installaties worden gebruikt. Voor het gebruik ervan zijn er geen wijzigingen vereist. De brandstoffen kunnen zelfs in verschillende verhoudingen worden gemengd met gewone stookolie in uw tank.

Lees de getuigenis van 4 gezinnen die aan dit proefproject deelnemen :

« Qua ervaring met deze nieuwe stookolie verandert er niets aan ons wooncomfort, maar wij weten dat er op vlak van CO2 beduidend minder uitstoot zal zijn, wat zeer belangrijk is voor ons want we willen aandacht schenken aan het milieu. », legt Brigitte uit Éghezée uit.






Bron: Informazout VZW
 

Goed om te weten :

Dit weekend vindt er een nieuwe groepsaankoop plaats! Schrijf u in voor de gratis actie om zo op de hoogte te blijven van de prijzen die met de leveranciers zijn overeengekomen voor uw volgende stookoliebestelling.

Ontdek ook deze artikels om verder te gaan:

 

footer-article-12.jpg

Dit artikel delen:

Geef een reactie