Blog

Home > Mazout > Blog > [Gids] Alles over stookolieleveringen: de prijs, de levering en de leverancier

[Gids] Alles over stookolieleveringen: de prijs, de levering en de leverancier

Blog
  •   Leestijd : 5 minuten
  •   Gepubliceerd op : 30 mei 2022
  •   Bijgewerkt op : 25 juni 2023

 

Eens mijn bestelling geplaatst is, hoe verloopt de stookolielevering?

Het is zover! U heeft zojuist uw bestelling voor stookolie tegen de beste prijs bij Groupasol afgerond! Nu stelt u zich waarschijnlijk vragen bij het verdere verloop van de stookolielevering. Geen paniek, we leggen u dit stap voor stap uit. Zodra u de onderhandelde prijsofferte heeft aanvaard, sturen wij uw bestelling door naar de stookoliedistributeur in uw regio die wij hebben uitgekozen. Na een paar dagen zal de distributeur contact met u opnemen om een afspraak te maken. Zodra er een leveringsdatum werd afgesproken, kunt u alvast beginnen uitkijken naar uw stookolie.

D-day is aangebroken! Op het moment dat de leverancier bij u aan huis komt, aarzel dan niet om bij hem na te vragen welk type product (standaard stookolie of stookolie extra) u heeft besteld. Vervolgens zal de leverancier de tankwagen met een slang aan uw stookolietank verbinden. Het voltanken kan dan van start gaan.

De vultijd hangt af van de hoeveelheid (in liters) stookolie die u heeft besteld. Meestal neemt dit ongeveer 30 minuten in beslag. Na het vullen wordt de slang losgekoppeld en terug opgevouwen door de tankwagen.

 

Hoe lang duurt het om stookolie bij mij thuis te laten leveren?     

De levertijd is doorgaans een van de meest gestelde vragen. Wanneer u een groepsaankoop aangaat, vindt de levering gemiddeld binnen de 15 werkdagen plaats nadat de actie is voltooid. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de stookolieleverancier om zo meer informatie te bekomen omtrent uw stookolielevering. Het telefoonnummer van uw distributeur vindt u terug in de bevestigingsmail van uw bestelling. Gelieve er rekening mee te houden dat diverse omstandigheden waaronder de winterperiode, het groot aantal deelnemers in de groep, enz. voor langere leveringstermijnen kunnen zorgen. Wij raden u echter aan om zelf de nodige maatregelen te treffen, aangezien een noodlevering van stookolie, tegen extra kosten, nauwelijks kan worden gegarandeerd bij een groep die enkele honderden mensen telt. Bovendien komt Groupasol niet tussen bij het maken van de nodige afspraken tussen de stookolieleveranciers en de deelnemers aan de groepsaankoop. Zodra de distributeur zijn leverronde heeft gepland, zal hij telefonisch of per SMS contact met u opnemen om een leveringsdatum af te spreken. Indien u bijzondere opmerkingen heeft omtrent de levering (aanwezigheid van een hond, moeilijke toegang tot de woning, externe tank), kunt u deze best vermelden in het veld ‘Opmerkingen’ bij uw bestelling. Dit zal de levering vergemakkelijken.
Wij raden u in elk geval aan om ons alle informatie te verstrekken omtrent de bereikbaarheid van uw woning om zo te genieten van een succesvolle en snelle levering!

Levert u stookolie in mijn regio?

Elke vrijdag bieden wij een groepsaankoop voor stookolie aan in heel België. Stelt u zich de vraag of wij ook bij u in de buurt bezorgen? Wees dan gerust want wij leveren zelfs tot in Durbuy, het kleinste stadje ter wereld!
Bezorgkaart

Wie is mijn stookolieleverancier?

Wilt u weten wie uw stookolie komt leveren? Eén ding is zeker, het zal de prijskampioen van uw regio zijn! Voordat u een bestelling plaatst, is het echter onmogelijk te weten wie uw stookolieleverancier zal zijn. Wees gerust, we laten niet eender wie bij u thuis komen. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd en wij staan dagelijks met hen in contact. Wij zorgen ervoor dat u de beste prijs bekomt. Klaar voor nieuwe ontmoetingen?

Hoeveel kost een stookolielevering?

Het is het moment om uw portefeuille aan te spreken. Hoeveel kost de levering? Goed nieuws, want de levering is gratis, tenzij u om een express levering vraagt! Brandstofleveranciers aanvaarden over het algemeen: contante betaling, betaling per Bancontact bij levering of betaling op voorhand via overschrijving. Kredietkaarten, zoals VISA, worden echter niet aanvaard. U betaalt uw stookoliebestelling rechtstreeks aan de stookolieleverancier. Groupasol is op geen enkel moment betrokken bij het betalingsproces.

Hoe kan ik een bestelling wijzigen?

Bent u van gedachte veranderd? Enige twijfels? Maak u geen zorgen. Tussen de dag van de bestelling en de dag van de levering kunt u nog de grootte van uw bestelling wijzigen. Dit hangt echter af van uw leverancier die zijn akkoord dient te geven. Om ons uw verzoek tot wijziging mee te delen, stuurt u best een e-mail naar info@groupasol.be.
 

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

U wenst uw bestelling te annuleren. Het spijt ons zeer. Wij willen u er echter op wijzen dat de leverancier tot € 100 annuleringskosten kan aanrekenen.
 

Wat moet ik doen voordat de stookolie wordt geleverd?

Bent u gehaast om uw stookolie te ontvangen? Zoals Louis Pasteur zei: “De toekomst kan niet worden voorspeld, zij moet worden voorbereid.” Daarom is het belangrijk deze puntjes in acht te nemen:
  • Controleer uw stookolietank en kijk na of deze voldoet aan de wetgeving: Een tank moet in goede staat verkeren om de veiligheid van de olieopslag te waarborgen.
  • Schat uw stookoliebehoefte correct in: Dit is essentieel alvorens uw bestelling te plaatsen, nietwaar? Om u hierbij te helpen, hebben wij voor u de Groupasol Simulator in het leven geroepen. Met dit hulpmiddel kunt u berekenen hoeveel stookolie er nog in uw tank zit. U kunt ook nagaan hoeveel stookolie u moet bestellen om uzelf extra kosten te besparen.
  • Installeer een overloopbeveiligingssysteem: Soms wordt de bestelde hoeveelheid stookolie verkeerd ingeschat. Als u onze Groupasol Simulator nog niet gebruikt, nemen we het u zeker niet kwalijk! Een overloopbeveiligingssysteem voorkomt schade bij de klant.
  • Zorg ervoor dat de vulopening van uw stookoliereservoir gemakkelijk toegankelijk is: als die zich buiten bevindt, zorg er dan voor dat er geen voertuigen voor staan. Indien deze ondergronds is, raden wij u aan om de toegang vrij te maken, zodat deze gemakkelijker bereikbaar is voor de leverancier.
  • Vergeet ten slotte niet uw stookolieketel uit te schakelen: een ketel die tijdens de levering wordt uitgeschakeld, voorkomt elk risico op verstopping van uw installatie.

Wat moet ik doen nadat de stookolie werd geleverd?

De leverancier is net vertrokken en alles is in orde. U bent tevreden. Haast u echter niet om uw ketel terug aan te zetten, want het is aanbevolen om ongeveer 2 uur te wachten voordat u uw stookolieketel terug aanzet. Bericht aan de netheidsfreaks: heeft u kleine olievlekken op uw beton- of cementvloer opgemerkt? Maak u er geen zorgen over. Breng gewoon cementpoeder aan op de vlek en laat dit minstens 7 uur zitten. Spuit vervolgens met water onder druk om het residu te verwijderen. Als uw vloer van linoleum is: doe een beetje terpentine op een doek en wrijf er voorzichtig mee om de olievlek te verwijderen.

 
 

Goed om te weten :

Dit weekend vindt er een nieuwe groepsaankoop plaats! Schrijf u in voor de gratis actie om zo op de hoogte te blijven van de prijzen die met de leveranciers zijn overeengekomen voor uw volgende stookoliebestelling.

Ontdek ook deze artikels om verder te gaan:

 

footer-article-12.jpg

 

 

 

 

Dit artikel delen:

Geef een reactie