fbpx
Groupasol > Brandhout > Houtbriketten

Levering van houtbriketten

Houtbriketten 100% naaldhout

Waarom houtbriketten verkiezen boven traditioneel brandhout?

Houtbriketten, ook wel bekend als verdicht hout, zijn gemakkelijk om te gebruiken en op te bergen. Levering per palet van 96 verpakkingen met 5 houtbriketten, met een totaal gewicht van 960 kg. Onze leverancier zal uw levering tot bij uw opslagplaats leveren. De calorische waarde van houtbriketten ligt 3 keer zo hoog als bij traditioneel brandhout, en garandeert u 1 tot 2 uur brandduur.

De houtbriketten die wij aanbieden zijn van gecertifieerde Belgische productie en met keurmerk lokaal hout! Ons verdicht hout wordt gemaakt op basis van zaagsel van gerecycleerd hout. Tijdens het productieproces, worden er nergens lijm of additieven toegevoegd, wat dit product 100 % natuurlijk en milieuvriendelijk maakt.

Houtbriketten worden enkel vervaardigd op basis van harsachtig hout, wat zorgt voor een goede verbranding en mooie vlammen.

Houtbriketten zijn multifunctioneel en kunnen voor elke type verwarming met hout worden gebruikt: gesloten kachels, open kachels en inbouwkachels. Ze kunnen als aanvulling of ter vervanging van traditioneel hout worden gebruikt.

Voor de opslag, is het aanbevolen om de houtbriketten op een droge plaats te bewaren. Aangezien ze proper en stofvrij zijn, raden wij u aan om ze naast uw open haard op te bergen!

Acheter du bois compressé en ligne

Kenmerken :

  • Natuurlijk: gedroogd zaagsel, geen lijm of additieven
  • Prestatievermogen: hoge calorische waarde
  • Schoon: aspercentage minder dan 1%
  • lange levensduur: gemiddeld 1 houtbriket = 1u30 brandduur
  • Hoeveelheid: pallet van 96 verpakkingen van 10Kg (960 KG)
  • Afmeting: 90mm diameter
  • Herkomst: Belgisch en gecertificeerd LOKAAL HOUT 5570-1

Vragen ?

Biedt een palet met houtbriketten een hogere brandtijd dan een box met houtblokken?

Houtbriketten hebben een verbrandingswaarde die 3x hoger ligt dan traditionele houtblokken, voornamelijk omwille van de lage vochtigheidsgraad van 10 %. De vochtigheidsgraad van de traditionele houtblokken schommelt tussen 17 % en 30 %, naargelang de droogtijd.

Houtbriketten leveren dus meer energie tijdens de verbranding, en bijgevolg meer warmte.

Voor 1u30 brandtijd, stralen houtbriketten een warmte van 5 kWh/kg uit, terwijl dit bij traditionele houtblokken slechts 3 kWh/kg bedraagt.

Bovendien bieden houtbriketten een goed rendement waardoor het mogelijk is om een constante warmte te handhaven.

Prijs:

288/ pallet €285/pallet

levering inbegrepen – 10 euro borgsom voor de Europallet (inbegrepen) -Vooruitbetaling via bankoverschrijving op de rekening van leverancier De Smedt: BE43 3632 0004 8901 met als mededeling: NAAM + POSTCODE en levering binnen 15 werkdagen na ontvangst van betaling.

Bestel uw houtbrikketen via het formulier hieronder