Blog

Home > Mazout > Blog > Start van het nieuwe schooljaar 2021: Heeft u er al aan gedacht om stookolie te bestellen?

Start van het nieuwe schooljaar 2021: Heeft u er al aan gedacht om stookolie te bestellen?

Blog
  •   Leestijd : 2 minuten
  •   Gepubliceerd op: 22 augustus 2018
  •   Bijgewerkt op: 18 augustus 2021

Hoewel de verwarming nu al opstaat in veel huishoudens na de natste zomer sinds het begin van de meteorologische waarnemingen in 1833, gaat de maand september traditioneel gepaard met de terugkeer van de ochtendkilte en daarmee de heropstart van het stookseizoen. In feite kan het begin van het nieuwe schooljaar beschouwd worden als het moment bij uitstek om zich voor te bereiden op de komende temperatuurdalingen. Vul dus snel uw stookolie bij en geniet van de voordelen van het nieuwe seizoen.

Voordelen van stookoliebestellingen bij de start van het nieuwe schooljaar

In de loop van de maand september zullen veel huishoudens hun verwarmingssysteem opnieuw opstarten. Naarmate de dagen verstrijken, zal de stookolievraag naar verwachting toenemen en zullen de orderboeken van de leveranciers tegelijkertijd vollopen. U kunt vooruitlopen op de heropstart van uw verwarmingssysteem en nu alvast uw stookolie tegen een lagere prijs aanschaffen, waardoor u ook toekomstige problemen kunt vermijden. 
 

Zorg ervoor dat u niet zonder brandstof komt te zitten

Wanneer het terug frisser wordt, zal u de reflex hebben om uw verwarming aan te zetten. Maar zit er nog voldoende stookolie in uw tank? Als het niveau te laag is, loopt u het risico dat de verwarmingsketel verstopt raakt door eventuele residuen op de bodem van uw tank. En als u tot het laatste moment wacht om uw bestelling te plaatsen, loopt u het risico dat u een paar dagen niet kunt verwarmen. Als het niveau van uw tank laag staat, bespaar uzelf dan de kosten van een dringende levering en neem deel aan één van onze volgende acties om uw stookoliebestelling tegen de beste prijs te plaatsen.
 

Geniet van snelle leveringen en de flexibele planning van de leverancier

Zodra de eerste koude dagen terug aanbreken, slaan de mailboxen en telefoons van leveranciers terug op hol. Hun leveringsschema’s lopen snel overvol. En hoewel de bezorgers alles in het werk stellen om elke klant tevreden te houden, is de service niet zo optimaal. Indien u dus wilt genieten van de beste kwaliteit van dienstverlening en van een snelle en flexibele levering, kunt u best vooruitplannen voor uw stookolielevering!
 

Geniet van een gunstige context

Tijdens de zomer is er minder vraag en, volgens de wet van vraag en aanbod, leidt deze situatie tot lagere prijzen dan tijdens de winter. Het is echter een hachelijke onderneming om voorspellingen te doen over de ontwikkeling van de prijs van stookolie, want deze prijs hangt af van talrijke factoren die moeilijk te voorspellen zijn. Hier vindt u alle informatie over de trend van de stookolieprijs  

Koop uw mazout tegen de beste prijs dankzij de groepsaankoop van Groupasol
Dit artikel delen:

Geef een reactie