Blog

Home > Hout > Blog > Geniet van onze aanbieding op houtsblokken

Geniet van onze aanbieding op houtsblokken

Blog

Als reactie op de grote vraag, breidt Groupasol zijn aanbod voor groepsaankopen uit! Wij gaan voor u op zoek naar de beste prijzen van betrouwbare leveranciers, niet alleen van stookolie maar ook van traditioneel brandhout en geperste houtblokken!​

Het klassieke houtblok

Groupasol selecteerde voor u droog kwaliteitshout. Wij bieden vier houtsoorten aan: beuk, es, eik en haagbeuk. Afhankelijk van de partij duurt de droogtijd 18 tot 30 maanden: dat is ideaal om een voldoende laag vochtgehalte te verkrijgen.

De leden van onze groep van verenigde inkopers bedingen samen scherpe prijzen voor u bij lokale leveranciers. Wacht thuis rustig op uw hout! Het wordt geleverd in kratten van 1m75 hoog, wat neerkomt op 3 steres houtblokken van 33 of 50 cm, naar keuze. U hoeft het hout dus niet zelf op te halen of manieren te vinden om het netjes op te slaan.

Bestel uw brandhout in een paar klikken: wij bezorgen het binnen 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Levering is gratis in heel België en kan zelfs op een hellend terrein, grind, gras (voor zover de plek toegankelijk is voor de clarklift aan boord).

Geperste houtblokken

Verwarmt u met traditioneel brandhout? Hebt u er al eens aan gedacht om het te vervangen door geperste houtblokken?

Het gaat om natuurlijke houtblokken, samengesteld uit verschillende gerecycleerde houtsoorten. Ze zijn gemaakt van afvalhout van zagerijen en bevatten geen lijm of andere kunstmatige producten die de stukken hout aan elkaar binden. De blokken zijn gemaakt van onbehandeld hout en stoten dus minder vervuiling uit.
In een ecologisch verantwoorde logica is het een goede oplossing om met hout te verwarmen zonder er specifiek bomen voor te kappen.

Geperste houtblokken hebben ook veel voordelen. Ze worden geleverd op pallets met 96 pakketten van ongeveer 10 kg, en ze zijn gemakkelijker te hanteren en te transporteren dan traditionele houtblokken. Ze zijn ook veel schoner want hun asgehalte bedraagt nooit meer dan 1%. Uiteindelijk (en dat is toch wel het allerbelangrijkste!) biedt een geperst houtblok u een betere warmteproductie dankzij de hogere calorische waarde. Eén blok brandt gemiddeld anderhalf uur.

U vindt alle informatie op onze website in de rubriek geperste houtblokken.

Houtblokken met “lokaal hout”-certificaat

Zowel de klassieke als geperste houtblokken dragen het label “lokaal hout”. Dat merkteken staat niet alleen garant voor de verwerking van het hout op Waals grondgebied, maar ook voor de nabijheid tussen de plaats van verwerking en de bossen van herkomst. De productie van deze blokken volgt dus de logica van de korte ketens. Minder tussenpersonen, kortere transportafstanden. Door deze houtblokken te bestellen, bevordert u de lokale economie! Het is een manier om alweer wat meer verantwoord te consumeren.

Profiteer tot 21 februari van onze speciale houtactie!

  • Uw krat traditionele houtblokken voor € 205 incl. btw.
  • Uw geperste houtblokken voor € 270 per pallet*.

 

*€ 10 borg per pallet.

Realiseer nog meer interessante besparingen dankzij een korting van € 3 per extra krat!

Dit artikel delen:

1 Comments

  1. Image
    Waterloos fernand26/10/2021 09:23:48

    Wat is momenteel de prys van een pallet geperste houtblokken tijd afgeleverd

Geef een reactie