10 jaar bij Groupasol

Home > 10 jaar bij Groupasol
10-ans-avec-groupasol-(1).png

10 jaar zijn inmiddels verstreken sinds de oprichting van onze groepering solidaire kopers. En toch hebben we nog steeds hetzelfde doel voor ogen: de consumenten in staat stellen om hun brandstof tegen een eerlijkere prijs aan te kopen.

Het is met ontroering en dankbaarheid dat wij besloten hebben om u deze terugblik te bieden op het decennium dat wij samen hebben meegemaakt.

2011

Photo-distribution-flyers.jpg

29 juli : Oprichting van Groupasol

Herfst 2008. België kampt met de grootste financiële crisis van de eeuw en iedereen probeert zijn uitgaven in de hand te houden.

Op een avond zitten twee vrienden uit Luik samen bij het haardvuur en komt het onderwerp van de economische crisis ter sprake. Ze zouden graag iets willen doen om hun facturen te drukken.

Er schiet hen een idee te binnen: ‘Waarom voegen we onze stookoliebestellingen niet samen in één aanvraag bij een leverancier om te onderhandelen voor een betere prijs?’

Drie jaar later richtten de twee ondernemers samen Groupasol op (wat staat voor GROUPe d'Acheteurs SOLidaires – GROEPering voor SOLidaire Aankopers), een VZW die consumenten voorstelt om hun krachten te bundelen om zo met brandstofleveranciers te onderhandelen over eerlijkere prijzen.

Bij de aanvang van het project verspreidden de twee partners hun brochures per post, gericht op een specifieke regio. De inwoners stuurden vervolgens het ingevulde formulier per post terug en na een telefoontje waren ze ingeschreven voor een groepsaankoop. Vervolgens werd er contact opgenomen met de goedkoopste leverancier uit de regio, waarna er over de prijzen werd onderhandeld.

Deze eenvoudige en doeltreffende manier om te reageren tegen de alsmaar stijgende prijzen van verwarmingsbrandstoffen, was de start van een verhaal dat nu al meer dan 10 jaar duurt!

5 oktober: Publicatie van onze eerste Facebook-post

Om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes en om u bij te staan in geval van vragen of problemen, heeft Groupasol haar intrede gedaan op een sociaal netwerk dat inmiddels niet meer weg te denken is: Facebook. Hier volgt onze eerste publicatie, toen nog enkel in het Frans!

Premier-post-Facebook.png

28684L

Dit is het maximumvolume stookolie dat in 2011 door de deelnemers aan een groepsaankoop werd besteld

Ons toenmalige logo

Ancien logo de Groupasol

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazout

2012

Sans-titre.png

Groupasol breidt uit in Wallonië

Enkele maanden na de lancering van Groupasol blijft het aantal geïnteresseerde consumenten in de provincie Luik toenemen. Spoedig wordt de vraag moeilijk te beheren voor de twee partners die, bij wijze van herinnering, elke abonnee afzonderlijk opbellen in hun vrije tijd om hen de onderhandelde tarieven mee te delen.

Als reactie hierop werd er een e-mailsysteem opgezet waarmee e-mails kunnen worden verstuurd met als bijlage een flyer die nog moet worden aangevuld. Aangezien het Internet geen grenzen kent, wint Groupasol aan populariteit in heel Franstalig België en worden er nieuwe leveranciers gecontacteerd om ook de verder gelegen gebieden van de regio te bestrijken.

Onder de ontvangers van deze e-mails bevond zich destijds één van de managers van Test-Aankoop die, aangetrokken door het idee van een groepering solidaire kopers, besloot om dit initiatief intern te bespreken met een paar collega's...

Een echt ‘home made’ project

Gedurende drie jaar was Groupasol een VZW die kon blijven functioneren dankzij de toewijding van haar twee oprichters.

Als vrijwilligers werkten zij tijdens hun vrije tijd aan dit project dat hun zo na aan het hart lag. Dag na dag werkten zij vanuit hun huiskamer aan dit initiatief.

Travail depuis la maison

1000

Dit is de symbolische mijlpaal van het aantal deelnemende huishoudens dat in 2012 werd bereikt.

972€

13 oktober: In het 10-jarig bestaan van Groupasol, is dit de officiële maximumprijs die werd bereikt voor 1000 L standaard stookolie.

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazout

2013

Site Internet en 2013

18 januari : Groupasol lanceert een eigen website

5 jaar later: de gevolgen van de economische crisis van 2008 laten zich nog steeds voelen. Terwijl de prijs van een vat olie hoog blijft doen steeds meer Belgische gezinnen een beroep op de groepsaankopen van Groupasol.

Om aan deze steeds toenemende vraag te kunnen voldoen lanceert Groupasol haar website: www.groupasol.be.

In die tijd werden slechts twee inkoopcombinaties per maand georganiseerd.

6 november : Partnerschap met Test Aankoop

Groupasol en Test Aankoop sloten, dankzij ons succes en door het groeiend aantal mensen dat belangstelling had voor onze groepsaankopen van stookolie, een partnerschap dat nog steeds actueel is.

Dankzij hen kunnen wij inwoners in alle vier de hoeken van het land korting geven op hun bestellingen voor brandstof.

 

Brochure de l'époque

10000

Dit is de symbolische mijlpaal van het aantal deelnemende huishoudens dat in 2013 is bereikt.

1 321 863€

Dit is de totale besparing die de consumenten in 2013 hebben gerealiseerd.

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazout

2014

4 februari: Er wordt over ons gesproken op RTBF

Toen het officiële partnerschap met Test Aankoop werd aangekondigd bleef het aantal huishoudens dat zich inschreef voor groepsaankopen toenemen.

Groupasol won snel aan populariteit en de belangrijkste Belgische media berichtten over de voordelen van het deel uitmaken van een groep solidaire kopers.

26 juni: Lancering van Best of Pellets

Om de hoge stookolieprijzen van de laatste jaren te compenseren zijn veel Belgen overgeschakeld op de aankoop van een goedkopere brandstof: pellets.

Om consumenten die voor dit verwarmingssysteem kiezen te laten profiteren van de beste prijzen lanceert Groupasol in samenwerking met Test Aankoop een platform voor gegroepeerde aankopen van pellets: Best of Pellets.

Brochure de l'époque

115

Sinds 2011 is de grootste besparing een bestelling van 1000 l stookolie dankzij een groepsaankoop

Eerste deelname van Groupasol aan een beurs

energie-et-habitat.png

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazoutPellet-picto.png

2015

Martine et Florent rejoignent Groupasol

Martine en Florent treden toe tot Groupasol

De werkdruk neemt steeds meer toe. Zodoende beslist Groupasol om Martine en Florent aan te nemen, respectievelijk Project Manager en Business Developer, om zo de onderhandelingen voort te zetten en interessante aanbiedingen voor verwarmingsbrandstoffen te blijven bekomen.

Met hun tweetjes zijn zij in staat om de groep van solidaire inkopers een doeltreffende dienst voor groepsaankopen aan te bieden waarbij de prijs steeds voordeliger wordt voor de consument.

23 oktober: lancering van Groupasol in Frankrijk met ‘Choisir son Fioul’

In de loop der jaren heeft het systeem van groepsaankopen voor brandstof ook buiten onze landsgrenzen aan populariteit gewonnen.

Na de samenwerking met Test-Aankoop zet Groupasol een partnerschap op met een nieuwe consumentenbeschermingsorganisatie: ‘UFC-Que choisir’.

In samenwerking met deze opkomende vereniging in Frankrijk, breidt Groupasol haar solidaire diensten voor groepsaankopen in Frankrijk uit met de oprichting van ‘Choisir son Fioul’.

Choisir son Fioul

12504

Dit is het aantal stookoliebestellingen die dit jaar werden geplaatst.

18 januari : nieuw logo


GROUPASOL-GENERAL_FR_CMJN-(1).png

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazoutPellet-picto.png

2016

Site Internet en 2013

24 augustus: Groupasol biedt één jaar gratis stookolie aan

In de zomer van 2016 werd er een symbolische mijlpaal bereikt: we hebben 100.000 inschrijvingen voor onze groepsaankopen geregistreerd sinds onze oprichting in 2011. Deze gebeurtenis liet onze teams niet onberoerd en heeft ons aangemoedigd om onze inspanningen voort te zetten om u de eerlijkste prijzen voor uw brandstofbestellingen te bezorgen.

Om dit hoofdstuk van onze geschiedenis te vieren, hebben wij een nieuwe wedstrijd georganiseerd: één jaar lang gratis stookolie voor één van onze deelnemers.

Stookolie bereikt zeer lage prijzen

In België is men opgelucht dat stookolie eindelijk terug betaalbaarder wordt. Het is de eerste keer sinds de oprichting van Groupasol dat de prijs per liter zo laag ligt (€ 0,3901/liter).

Deze aanzienlijke daling aan het begin van het jaar was te danken aan het feit dat het stookolieaanbod de vraag overtrof. De exporterende landen hebben namelijk de oliesluizen opengezet om hun marktaandeel te kunnen behouden.

stookolie prijzen 2016 in België

344

Dit is de laagste prijs die Groupasol dit jaar voor een bestelling van 1000 liter stookolie heeft kunnen bedingen.

Onze partners dit jaar


Partenaires-en-2016.jpg

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazoutPellet-picto.png

2017

24 februari: er wordt over ons gesproken op Vivacité

Martine had de eer om Groupasol voor te stellen in het radioprogramma van Alain Simons. Zij kon er het principe van de groepsaankopen aan de luisteraars uitleggen alsook de voordelen van bulkorders toelichten om zo geld te besparen op brandstof.

02 augustus : Lancering van Pelletstock

Tijdens de zomer van 2017 heeft Groupasol Pelletstock gelanceerd. Deze dienst verwijst naar de beste pelletaanbiedingen in heel België waarbij consumenten kunnen genieten van de beste prijzen bij de aankoop van pellets.

Door hun postcode op de website in te voeren, krijgen de belangstellenden een lijst van artikelen te zien die in hun gemeente kunnen worden geleverd. Bij interesse, kunnen zij snel een bestelling plaatsen waarna zij door de leverancier worden gecontacteerd voor de gratis levering.

Lancering van Pelletstock

1500

Dit is het aantal pallets met pellets dat dit jaar werd verkocht.

Pelletmerken die op Pelletstock.be worden aangeboden


Fournisseurs en 2017

De aangeboden energieën

Achat groupé de mazoutPellet-picto.png

Ze hebben een bericht voor ons willen achterlaten

U kunt ook uw getuigenis achterlaten

  • Livre d'or 10 ans NL

     

     
  • Wanneer bent u tot onze groepering toegetreden? Hoe heeft u over ons gehoord? Welke energiegerelateerde gebeurtenis is u deze 10 jaar opgevallen? Deel de ervaringen die u met Groupasol heeft beleefd!

     
  •